#JEDNAODTRI

U Bosni i Hercegovini, jedna od tri osobe pripadnice LGBT populacije su žrtve nasilja ili ekstremne diskriminacije, ali samo svaki sedmi

U Bosni i Hercegovini, jedna od tri osobe pripadnice LGBT populacije su žrtve nasilja ili ekstremne diskriminacije, ali samo svaki sedmi incident ove vrste je prijavljen policiji. (Izvor: Rozi izvještaj – Godišnji izvještaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Bosni i Hercegovini u 2014. godini, Sarajevski Otvoreni Centar, 5. mart 2015.) Ako vam je potrebna pomoć ili više informacija, kontaktirajte Sarajevski Otvoreni Centar.

Chloé Gaillard je magistrirala Međunarodno i evropsko pravo, pravo izgradnje države u postkonfliktnim društvima. Ima veliko interesovanje u oblasti prava, pravde, demokratije i medija.

Vezani članci

POZIV ZA PRIJAVE: LJETNA AKADEMIJA – GRADIMO ‘STANJE MIRA’ S MLADIMA ZAPADNOG BALKANA
Evropska unija u Bosni i Hercegovini u partnerstvu s Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI) organizuje prvu Omladinsku akademiju ,,Stanje mira'' od 18. do 31.8. u Bosni i Hercegovini. Mladi iz regije zapadnog Balkana učestvovat će u cross-country programu s više od 15 aktivnosti na 4 lokacije, putovati širom zemlje, ali i uživati u ljetnom odmoru u BiH!
Festival mira ‘23: Mir je prihvatanje raznolikosti drugih osoba
Koncertom „NIKAD ZAUVIJEK ISTI s Kontrom“ završen je ovogodišnji Festival mira'23, s kojeg su mladi uputili poruku da su opredijeljeni za izgradnju održivog mira i suživota u Bosni i Hercegovini. 

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu