Pazi – Auto

S glavom u torbi…

S glavom u torbi…

Chloé Gaillard je magistrirala Međunarodno i evropsko pravo, pravo izgradnje države u postkonfliktnim društvima. Ima veliko interesovanje u oblasti prava, pravde, demokratije i medija.

Vezani članci

Nesebični ljudi velikog srca
Edukativni kulturni centar „IHTUS“ (EKC „IHTUS“) već 14 godina kroz volonterski i koordinatorski rad održava edukacije i druženje djece kroz radionice, kampove i sportske događaje, a ujedno pomažu i socijalno ugroženim porodicama, njih 130, s područja Banjaluke i Prijedora, kroz “Kumski projekat”, prema kojem svako dijete ima svog kuma koji mu finansijski pomaže.
Položaj žena u Bosni i Hercegovini sve više se mijenja
Često patrijarhat vežemo za jedan od glavnih uzroka degradiranja žene u društvu, a onda i rodno zasnovanog nasilja. Tradicija i običaji, potpomognuti mišljenjem okoline, bili su glavni razlozi zašto se žene nisu mogle oduprijeti takvom sistemu vrijednosti. Međutim, danas imamo novije generacije djevojaka i žena koje sve više rade na poboljšavanju statusa žena u bh. društvu. 

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu