Trgovina Ljudima na Balkanu

Trgovina ljudima na Balkanu ima endemski karakter. Ova regija nudi idealne uslove poput političke nestabilnosti, socijalnih i ekonomskih nedaća, prevalencu mreža organizovanog kriminala i kulturu korupcije.

Trgovina ljudima na Balkanu ima endemski karakter. Ova regija nudi idealne uslove poput političke nestabilnosti, socijalnih i ekonomskih nedaća, prevalencu mreža organizovanog kriminala i kulturu korupcije. Pored ovoga, većina zemalja u regiji imaju neadekvatan sistem za praćenje i dokumentovanje slučajeva trgovine ljudima, što je dovelo do razvoja neefikasnih kontra mjera koje dodatno potkopava nedostatak koordiniranog regionalnog odgovora.

Chloé Gaillard je magistrirala Međunarodno i evropsko pravo, pravo izgradnje države u postkonfliktnim društvima. Ima veliko interesovanje u oblasti prava, pravde, demokratije i medija.

Vezani članci

Rohinje: Lica najbrže rastuće humanitarne krize u svijetu
Rohinje su jedna od manjinskih, muslimanskih grupa u Mjanmaru. Nakon što je Rohinjama ukinula državljanstvo, ova pretežno budistička država je započela kampanju etničkog čišćenja Rohinja muslimana. Etničko čišćenje je rađeno kroz vojne racije, ubijanje i nasilne migracije.
Rudarstvo u BiH: Pritiskom na vlast do blijedog svjetla na kraju tunela
Prošlogodišnji protesti ispred Vlade Federacije BiH pokazatelji su odnosa vlasti prema rudarima koji u veoma teškim uslovima, ponekad pogubnim za život, zarađuju hljeb sa sedam kora.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu