Tema kampanje: Nezaposlenost mladih
Članovi tima: Naila Elkasović, Ramiz Sijamhodžić, i Hasan Talić
Medijumi: Infografska prezentacija statistike nezaposlenosti Bužima, intervjui sa nezaposlenim mladima iz Bužima, članci Balkan Diskursa koji sadrže priče o mladima iz BiH
Platforme: Facebook

Pregled kampanje: Mnogi mladi ljudi u BiH napuštaju državu u potrazi za stabilnim zaposlenjem i izgradnjom novog života u inostranstvu kao rezultat nevjerovatne stope nezaposlenosti mladih u državi. Za one koji ostaju, nezaposlenost može dovesti do brojnih problema za one koji su ostali, uključujući osjećaj nepravde, marginalizacije i otuđenosti. Ovakvi osjećaji mogu uticati na osjetljive građane, naročito mlade, da prihvate ekstremne poglede i teže prema radikalnim ideologijama i djelima. Kampanja #DuhUspjeha će prikazati priče o uspjehu mladih u nastojanju da inspiriše nadu među mladima u BiH da mogućnosti za uspjeh, itekako, postoje.

Članovi tima

Naila Elkasović
Naila (20) je studentica treće godine na Odsjeku za engleski jezik i književnost, Pedagoški fakultet, Univerzitet u Bihaću. Pored svojih studija, radi kao terenski reporter za humanitarnu organizaciju “4Life”.
Hasan Talić
Po završetku srednje tehničke škole, Hasan (28) je upisao Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću. Sada radi kao asistent na Tehničkom fakultetu u Bihaću. Oženjen je i otac jednog djeteta.
Ramiz Sijamhodžić
Nakon završetka Mašinske srednje škole u Bužimu, Ramiz (21) se upisao na Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, Odsjek za mašinstvo, gdje trenutno pohađa četvrtu godinu kao student mašinstva.


Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.