Medijska Pismenost Mladih i Otpor Medijskim Manipulacijama

Centar za post-konfliktna istraživanja ponosno predstavlja video koji ima za cilj podizanje svijesti o nedostatku medijskog integriteta i transparentnosti u Bosni i Hercegovini.

Video je razvijen tokom realizacije radionica ‘‘Medijska pismenost mladih i otpor medijskim manipulacijama’’ na kojima je prisustvovalo 15 mladih ljudi izcijele BiH. Aktivnosti platforme Balkan Diskurs su podržane od strane Centra za nezavisno novinarstvo u Budimpešti (CIJ) u okviru Instrumenta Evropske unije za pretpristupnu pomoć (IPA) i Rising Voices.

Vezani članci

Ne piše ti na čelu šta si
Ajla Lović i Darko Karać su mladi par iz Banja Luke koji je po mnogo čemu sličan većini mladih parova u Bosni i Hercegovini. Svakodnevno se trude izvući najbolje od društva u kojem žive i izgraditi kakav-takav život u sredini koja već godinama kao da je zaboravila na svoje mlade i njihove potrebe, te ih iz godine u godinu sve više odlazi u inostranstvo.
Ljetnja škola za mlade u Srebrenici 2020/21: I mir ima svoje pobjede
U protekle dvije godine, Centar za postkonfliktna istraživanja (CPI) i Memorijalni centar Srebrenica organizovali su dvije ljetnje škole za mlade u Srebrenici. Prva, pod nazivom ,,Suočavanje s prošlošću za budućnost“, održana je u periodu od 08. do 13. jula 2020. godine, dok je druga, naziva ,,Istina. Pravda. Prevencija.“, trajala od 06. do 13. jula 2021. godine.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu