Medijska Pismenost Mladih i Otpor Medijskim Manipulacijama

Centar za post-konfliktna istraživanja ponosno predstavlja video koji ima za cilj podizanje svijesti o nedostatku medijskog integriteta i transparentnosti u Bosni i Hercegovini.

Video je razvijen tokom realizacije radionica ‘‘Medijska pismenost mladih i otpor medijskim manipulacijama’’ na kojima je prisustvovalo 15 mladih ljudi izcijele BiH. Aktivnosti platforme Balkan Diskurs su podržane od strane Centra za nezavisno novinarstvo u Budimpešti (CIJ) u okviru Instrumenta Evropske unije za pretpristupnu pomoć (IPA) i Rising Voices.

Vezani članci

Ponovna vizija mira u Briselu: „Ne čekajte da dođe do problema“
Mladi današnjice su budućnost i njima treba mirna budućnost. Mi moramo imati obrazovane mlade i zbog toga je bitno osigurati sigurno okruženje kako bi mogli razgovarati o kontraverznim temama, istaknuto je na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji o ponovnoj viziji mira 2023, #Reimagining Peace 2023.
POZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘24
Centar za postkonfliktna istraživanja i Balkan Diskurs pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine na učešće u trećem Festivalu Mira u Vitezu od 22. do 26. februara 2024. godine.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu