Interrupted Youth

”Naša besmrtnost je u sjećanjima drugih i djelima koje ostavimo.”

Vezani članci

Ljubav je uvijek ispravna vrijednost za koju se treba boriti
Iako su kroz zajednički život nailazili na mnoge poteškoće, Danijela i Miralem već 27 godina žive u sretnom braku. Ponosno ističu kako je ljubav uvijek ispravna vrijednost za koju se treba boriti, jer kada ima ljubavi - ima i poštovanja među partnerima.
Nije bitno ime, bitni su ljubav i poštovanje
Olga i Zijad će ove godine proslaviti 40 godina sretnog braka. Rođenim Banjalučanima, bračnu sreću, ljubav i posvećenost odgoju dvije kćerke, nisu uspjele da pokvare etničke i religijske podjele, pa ni rat koji je Bosnom i Hercegovinom bjesnio skoro četiri godine.
Samo potpuna zabrana duhana može smanjiti crnu statistiku
Bosna i Hercegovina ima jednu od najvećih prevalenci pušenja u Evropi. Prema posljednjim podacima najnovije studije Svjetske banke, više od milion odraslih i dvije hiljade djece uzrasta od 10 do 14 godina u Bosni i Hercegovini (BiH) svakodnevno koristi duhan.
Višegradska eko katastrofa: Od prelijepe Drine napravljena deponija
Rijeka Drina, koja je nekoć činila granicu između istočnog i zapadnog dijela Rimskog Carstva, a danas, na istoku Bosne i Hercegovine, svojim donjim tokom čini prirodnu granicu sa susjednom Srbijom, već godinama se suočava s problemom otpada.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.