Multimedijalno takmičenje Klima Bez Dima

Inicijativa ,,Klima Bez Dima” poziva mlade iz Bosne i Hercegovine da dostave kreativne multimedijalne sadržaje koji se bave temama vezanim za pušenje u BiH i uticaj pušenja i/ili promovišu prednosti okruženja bez duhanskog dima.

Sadržaji dostavljeni u okviru ovog takmičenja će biti predstavljeni na platformama ,,Klima bez dima” i Balkan Diskurs u nastojanju da se promovišu izmjene i dopune zakona o kontroli duhana u BiH i zagovara stvaranje zdravijeg okruženja za građane BiH.


NAGRADE:
Tri najbolja sadržaja će biti nagrađeni novčanim nagradama i to:

  • I mjesto = 500 KM
  • II mjesto = 300 KM
  • III mjesto = 200 KM.

USLOVI ZA PRIJAVU:

  • Osobe u dobi od 16 do 30 godina
  • Osobe sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini
  • Sadržaj mora biti djelo učesnika takmičenja.

ROK ZA PRIJAVU: 15. maj 2019. godine

SMJERNICE ZA KREIRANJE SADRŽAJA:
Sljedeće vrste multimedijalnog sadržaja su prihvatjlive:

  1. VIZUALNI SADRŽAJ (sadržaj uključuje fotografije, memes, grafike, infografike i crteže)
  2. ESEJ ILI KRATKA PRIČA
  3. VIDEO (u trajanju od maksimalno 2 minute).

Sadržaj koji kreirate može biti u bilo kom tonu – duhovit, edukativan, lične prirode, inspirativan, emocionalan, itd. Samo je bitno da pokriva teme vezane za pušenje u BiH i uticaj pušenja i/ili promoviše prednosti okruženja bez duhanskog dima. KREATIVNOST JE DOBRODOŠLA!

PRAVILA ZA SLANJE PRIJAVE:
Prijave za takmičenje šaljite na [email protected] sa naznakom ,,Multimedijalno takmičenje KBD”. Uz sadržaj potrebno je poslati i sljedeće podatke:

  • Tip multimedijalnog sadržaja (navedite da li šaljete sliku, esej ili video)
  • Kratak sažetak vašeg podneska (1 – 3 rečenice)
  • Vaše ime i prezime i datum rođenja
  • Grad prebivališta.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA:
Tri najbolja sadržaja će biti proglašena do kraja maja 2019. godine.


ZA VIŠE INFORMACIJA O TOKU TAKMIČENJA I PROGLAŠENJU POBJEDNIKA, PRATITE KLIMU BEZ DIMA NA FACEBOOKU (@KlimaBezDima) I INSTAGRAMU (@klimabezdima)!

Da biste saznali više o inicijativi ,,Klima Bez Dima” posjetite bit.ly/klimabezdima i potpišite peticiju za stvaranje okruženja bez duhanskog dima u BiH.

Vezani članci

Različiti stavovi prema članstvu BiH u NATO-u
Zapadnjačke vođe prepoznaju važnost članstva u NATO za Bosnu i Hercegovinu (BiH) i zalažu se za to da se ova država integriše u Euro-Atlantsko partnerstvo i institucije. Ovo je potvrđeno i u decembru 2018. godine kada su ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a odobrili prvi bh. Godišnji nacionalni program čime je ova država dobila ponudu za Akcioni plan za članstvo u NATO-u. Međutim, vođe i građani BiH još uvijek nisu došli do koncenzusa.
Stvarni glas novinarstva: izvještaj o stanju slobode medija u 17 lokalnih zajednica BiH
Centar za postkonfliktna istraživanja prezentovao je rezultate istraživanja o stanju slobode medija u 17 lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine (BiH).

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu