Burnout sindrom kao nova bolest bh. društva
„Radio sam dugi niz godina za veliki trgovački lanac u Sarajevu. Vremenom su se poslovi i radni zadaci usložnjavali, a stepen razumijevanja nadređenih je bio veoma nizak i to je dovelo do burnout-a i zdravstvenih posljedica.“
Maja Milinković: Muzičarka koja spaja portugalski fado s bosanskim sevdahom
Prije 16 godina, sarajevska kantautorica Maja Milinković je prvi put čula portugalski Fado (na portugalskom znači sudbina) i od tada joj je „sudbinski predodređen“, na način da je zajedno s ansamblom postala pionir u donošenju tog muzičkog žanra u Bosnu i Hercegovinu, spajajući ga s bosanskim sevdahom, pa su temperament i meditativni karakter objedinjeni u jedno.
Mediji i informacijska pismenost: Bh. savremeni izazovi
Medijska i informacijska pismenost čini važan segment u obrazovanju i odrastanju mladih ljudi. Može se svrstati u jednu od najbitnijih vještina 21. vijeka. Kao integralni sveobuhvatni koncept se smatra ključnom kompetencijom u društvu koje je doživjelo digitalnu transformaciju.
Njegovanje i baštinjenje sevdalinke, revitalizacija saza
Fondacija Sevdah je udruženje muzičkih radnika, stvaralaca, kojima njegovanje i baštinjenje tradicionalne narodne bosanske pjesme sevdalinke predstavlja osnovu rada, a mladost, volja, znanje i elan su im glavni pokretači i resursi.
Plavi telefon – sve veći broj prijava sumnje na nasilje
Besplatna savjetodavna linija “Plavi telefon” koju je uspostavilo udruženje “Nova generacija” prvenstveno za pružanje psihološke pomoći djeci i mladima na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, za deset godina imala je 60.000 poziva, od kojih su najčešći od djece i tinejdžera u dobi od deset do 18 godina. 
Bosanskohercegovački talent na Smaragdnom ostrvu
Feđa Zahirović je bosanskohercegovački talent koji se glumom bavi još od ranog djetinstva ali i profesionalno već deset godina. Završio je studij filmske glume na „Bow Street Academy – National Screen Acting School of Ireland“, gdje je imao priliku učiti od izvanrednih profesionalaca kao što je Gerry Grennell koji aktivno radi u Hollywood-u, kao i ostalih Oscar i Golden Globe nominovanih redatelja i scenarista.