Tema kampanje: Podjeljena istorija
Članovi tima: Vuk Vasović i Amra Džonlić
Medijumi: Fotografije Spomen-parka Vraca i intervjui sa mladima
Platforme: Instagram (primarno) i Facebook (sekundarno)

Pregled kampanje: U postkonfliktnom društvu kao što je BiH možemo naći brojne primjere ekstremnih istorijskih narativa koji služe produbljivanju podjela. Sporni spomenici često služe za oživljavanje ovakvih narativa što predstavlja veliki problem, posebno za mlade generacije u BiH. Spomenici mogu, također, služiti i kao izvor ujedinjenja. Kampanja #SpomenikZaSve govori o spomen-parku Vraca sa ciljem da podsjeti mlade u BiH da izvori ujedinjenja iz naše prošlosti zaista postoje i da ne smijemo dozvoliti razdvajajućem istorijskom narativu da diktira našu budućnost.

Članovi tima

Amra Đonlic
Amra je magistrirala međunarodne odnose na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Tokom svog vremena na univerzitetu, razvila je duboko interesovanje za ljudska prava, postkonfliktno pomirenje, rodna pitanja i tranzicionu pravdu i želi da radi na promociji aktivnog učešća civilnog društva u procesima suočavanja s prošlošću. Pored rada u CPI, Amra je član Akademije Schüler Helfen Leben za mlade lidere u civilnom društvu.
Vuk Vasović
Vuk je rođen u Doboju 1997. godine. Student je novinarstva na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Vuk radi kao dopisnik na nekoliko lokalnih portala i učestvovao je na različitim radionicama i seminarima. Takođe je aktivan član folklorne grupe u Istočnom Sarajevu.


Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.