Trgovina Ljudima na Balkanu

Trgovina ljudima na Balkanu ima endemski karakter. Ova regija nudi idealne uslove poput političke nestabilnosti, socijalnih i ekonomskih nedaća, prevalencu mreža organizovanog kriminala i kulturu korupcije.

Trgovina ljudima na Balkanu ima endemski karakter. Ova regija nudi idealne uslove poput političke nestabilnosti, socijalnih i ekonomskih nedaća, prevalencu mreža organizovanog kriminala i kulturu korupcije. Pored ovoga, većina zemalja u regiji imaju neadekvatan sistem za praćenje i dokumentovanje slučajeva trgovine ljudima, što je dovelo do razvoja neefikasnih kontra mjera koje dodatno potkopava nedostatak koordiniranog regionalnog odgovora.

Chloé Gaillard je magistrirala Međunarodno i evropsko pravo, pravo izgradnje države u postkonfliktnim društvima. Ima veliko interesovanje u oblasti prava, pravde, demokratije i medija.

Vezani članci

Elvir i Nataša: Ljubav pobijedila bez ičije podrške
Prije 20 godina Nataša (1976.) i Elvir (1978.) Čelebić započeli su ljubavnu romansu upotpunjenu sa dvoje djece, Borisom (1997.) i Enom (2003.) još jedanput pokazujući da ljubav briše sve podjele.
Studij o Rusiji, Euroaziji i Istočnoj Evropi u Velikoj Jabuci: Razgovor sa Alexanderom Cooleyem
,,Svjedoci smo da mnoge prakse i norme za ljudska prava bivaju napadnute širom svijeta. Snage nacionalizma i populizma se mogu vidjeti naročito u našem regionu. Postoji percepcija da Sjedinjene Američke Države više nisu angažovan nadzornik ljudskih prava kao što je to nekada bilo.”, navodi Cooley.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu