Multimedijalno takmičenje MIR

Centar za postkonfliktna istraživanja (CPI) poziva mlade iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Kosovo) da dostave kreativne multimedijalne sadržaje koji se bave temama vezanim za ideje mira, pomirenja i međukulturalnog razumjevanja u regionu Zapadnog Balkana.

Sadržaji dostavljeni u okviru ovog takmičenja će biti predstavljeni na platformi Balkan Diskursa, a pobjednički radovi će biti objavljeni i u novom magazinu MIR. Ovaj magazin, u printanom izdanju, ima za cilj predstavljanje priča i alternativnih pogleda na društvo, istoriju, kulturu, nejednakost, ljudska prava, pravdu i politiku u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana, sa ciljem da naš region postane razumljiviji i transparentniji kako za lokalnu tako i za međunarodnu publiku. Magazin će biti objavljen tokom 2021. godine, na bosanskom i engleskom jeziku, a njegova izrada je podržana od strane King's College London, London School of Economics and Political Science, University of the Arts London, VII Akademije i razvojnih grantova CPI.

NAGRADE:

Devet najboljih sadržaja u tri kategorije će biti nagrađeni novčanim nagradama i to:

I mjesto = 300 KM / 150 €

II mjesto = 200 KM / 100 €

III mjesto = 100 KM / 50 €.

USLOVI ZA PRIJAVU:

– Osobe u dobi od 18 do 35 godina;

– Osobe sa prebivalištem u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Kosovo);

– Sadržaj mora biti djelo učesnika takmičenja.

ROK ZA PRIJAVU: 15. jul 2021. godine

SMJERNICE ZA KREIRANJE SADRŽAJA:

Sljedeće vrste multimedijalnog sadržaja su prihvatjlive:

VIZUALNI SADRŽAJ I (crteži, ilustracije i karikature);

VIZUALNI SADRŽAJ II (fotografije i grafička riješenja);

– ESEJ ILI KRATKA PRIČA (500 – 1000 riječi).

Sadržaj koji kreirate može biti u bilo kom tonu – duhovit, edukativan, lične prirode, inspirativan, emocionalan, itd. Samo je bitno da je sadržaj inspirisan i vezan za ideje mira, pomirenja i međukulturalnog razumjevanja u regionu Zapadnog Balkana. KREATIVNOST JE DOBRODOŠLA!

PRAVILA ZA SLANJE PRIJAVE:

Prijave za takmičenje šaljite na [email protected] sa naznakom ,,Multimedijalno takmičenje MIR”. U emailu je potrebno poslati slijedeće:

– Vizualni sadržaj u visokoj rezoluciji (150dpi – 300dpi) ili tekst u word formatu;

– Kratki opis podneska (1 – 3 rečenice);

– Podaci o podnosiocu: Ime, prezime, datum rođenja, grad i zemlja prebivališta;

– Potvrda podnosioca da CPI i Balkan Diskurs imaju dozvolu da podneseni sadržaj koriste za potrebe magazina MIR (1 rečenica).

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA:

Tri najbolja sadržaja će biti proglašena do kraja avgusta 2021. godine.

ZA VIŠE INFORMACIJA O TOKU TAKMIČENJA I PROGLAŠENJU POBJEDNIKA, PRATITE CPI I BALKAN DISKURS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA – @pcrcbih i @balkandiskurs.

Vezani članci

Trgovina Ljudima na Balkanu
Trgovina ljudima na Balkanu ima endemski karakter. Ova regija nudi idealne uslove poput političke nestabilnosti, socijalnih i ekonomskih nedaća, prevalencu mreža organizovanog kriminala i kulturu korupcije.
Super žene Zvornika: od gusjenica do divnih leptira
„Super žene“ je društveni biznis iz Zvornika koji se bavi pružanjem usluga površinskog i dubinskog čišćenja, na način da zapošljava žene od 40 i više godina, niže stručne spreme.

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu