POZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘23

Centar za postkonfliktna istraživanja i Balkan Diskurs pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine na učešće u drugom Festivalu Mira u Vitezu od 23. do 26. februara 2023. godine.

Festival Mira je jedinstvena inicijativa Centra za postkonflikta istraživanja koja ima za cilj osnaživanje aktivnog angažmana i učešća mladih i lokalnih zajednica u procesu izgradnje mira u Bosni i Hercegovini kroz saradnju na umjetničkim projektima, aktivnostima i radionicama posvećenim transformaciji sukoba i društvenom pomirenju. Prvi Festival Mira je organizovan u martu 2022. godine i više o prošlogodišnjem programu možete pronaći ovdje, a utiske učesnika možete pogledati ovdje.

Ovogodišnji Festival Mira donosi niz sadržaja za mlade, uključujući muzičke koncerte, teatarske predstave, izložbe fotografija, projekcije dokumentarnih filmova i promocije različitih mirovnih sadržaja domaćih i međunarodnih organizacija. Festival se organizuje u okviru kompleksa etno sela Čardaci u Vitezu, na obali rijeke Lašve.

Od izabranih učesnika se očekuje prisustvo tokom svih dana Festivala. Troškovi prevoza, smještaja i hrane će biti obezbjeđeni od strane organizatora. Ukoliko ste zainteresovani za učešće, popunite obrazac koji možete pronaći ovdje i pošaljite ga na [email protected]. Rok za prijave na Festival je 10. februar 2023. godine.

Vezani članci

Crkva mira i ljubavi u Bugojnu
Malo mjesto Vesela Straža kod Bugojna odnedavno je postalo središte povijesne riznice.
Reperi Zapadnog Balkana: Aktivizam u muzici nikad neće izumrijeti
Muzika je jedna od stvari koje ne mare za geografske niti bilo koje druge granice. Ljubitelji i poštovaoci iste vrste muzike lako se prepoznaju i povezuju zanemarujući sve ono što ih dijeli.

One response to “POZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘23

  1. Poz! Zainteresovani sam za boravak na Festivalu jer volim glumu,pjesmu,knjigu,a te stvari stvaraju humane veze među ljudima.

    Komentariši

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu