POZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘24

Ilustracija: Damir Balić (damirbalic.com)

Centar za postkonfliktna istraživanja i Balkan Diskurs pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine na učešće u trećem Festivalu Mira u Vitezu od 22. do 26. februara 2024. godine.

Festival Mira je jedinstvena inicijativa Centra za postkonfliktna istraživanja koja ima za cilj osnaživanje aktivnog angažmana i učešća mladih i lokalnih zajednica u procesu izgradnje mira u Bosni i Hercegovini kroz saradnju na umjetničkim projektima, aktivnostima i radionicama posvećenim transformaciji sukoba i društvenom pomirenju. Dio atmosfere sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati ispod.

Ovogodišnji Festival Mira donosi niz sadržaja za mlade, uključujući muzičke koncerte, teatarske predstave, izložbe fotografija, umjetničke radionice, projekcije dokumentarnih filmova i promocije različitih mirovnih sadržaja domaćih i međunarodnih organizacija. Festival se organizuje u okviru kompleksa etno sela Čardaci u Vitezu, na obali rijeke Lašve.

Od izabranih učesnika se očekuje prisustvo tokom svih dana Festivala. Troškovi prevoza, smještaja i hrane će biti obezbjeđeni od strane organizatora. Ukoliko ste zainteresovani za učešće, popunite obrazac koji možete pronaći ovdje i pošaljite ga na [email protected]. Rok za prijave na Festival je 12. februar 2024. godine.

Vezani članci

Ožiljci tranzicije: Prilike za Koegzistenciju
„Od kraja rata prošlo je 19 godina i država se još uvijek traži, kao i čovjek, u tom periodu. Još uvijek boluje od nekih dječijih bolesti pa je važnija nacionalno-religijska pripadnost, od ekonomskih i socijalnih reformi. Tuzla, kao primjer multikulturalnosti, nema problema sa pripadnošću, ali to postavlja pitanje više. Zašto i pored takve beneficije ne napredujemo na polju egzistencijalnih pitanja?”
Moj sin Džihadist
Kako je prosječni britanski tinejdžer završio boreći se u Somaliji kao član Al Šababa - grupe povezane s Al-Kaidom?

Komentarišite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *



Dobitnici Nagrade za interkulturalna dostignuća od strane Austrijskog federalnog ministarstva za Evropu, intergracije i spoljne poslove.

Post-Conflict Research Center
Prijavite se na našu mailing listu